Во соработка со Млад отворен театар, Импакт, Велес и Фестивалот Скупи - Македонскиот ИТИ Центар ги препорача следниве претстави за нивниот фестивалски репертоар за 2013: Жута црта во режија на Ивица Буљан / Загребачко казалиште младих, и Невозможна врска / Немогоча звеза, според текстот на македонската авторка Викториа Рангелова, во режија на Ален Јелен / копродукција: Местно Гледалишче Љубљанско, Шкуц гледалишче, Љубљана. 

Copyright © 2010 EvroBalkan