Нема нарачки на вашата картичка

Театарот и неговиот двојник

Четиринаесетте театарски есеи, кои Антонен Арто ги објави во 1938 година, се уште претставуваат креативен динамитза сите оние кои сонуваат за театарот како магија....
MKD 250.00

Комедии: Трговец, Менехми, Скржавец, Заробеници

Тит Макиј ПЛАУТ, римски комедиограф, се родил во средината на ИИИ век пр.н.е. во Сарсина, Умбрија, а умрел во 184 г. пр.н.е. Му се припишуваат 130 комедии, а зачувани се дваесет...
MKD 200.00

Драми: Алкестида, Елена, Споулавениот Херакле

ЕВРИПИД, најмладиот од тројцата великани на античката трагедија, е роден 485 г. пр.н.е. (484 г. пр.н.е. според некои извори) на островот Саламина. Живеел во Атина, а умрел 407 г. пр.н.е. во Македонија, на дворот на кралот Архелај...
MKD 200.00

Девојката од Андрос, Свекрва, Себеизмачувач, Евнух, Формион и Браќа

Во ова издание на “Евро-Балкан пресс” поместени се четири од вкупно шесте комедии (“Девојката од Андрос”, “Свекрва”, “Себеизмачувач”, “Евнух”, “Формион” и “Браќа”) на Публиј Терентиј Африканецот, во превод на Миле Богески...
MKD 250.00

Грчката хомосексуалност

ГРЧКАТА ХОМОСЕКСУАЛНОСТ - К.Џ. Довер Обновено издание со нов поговор Во колкава мера и на кои начини древните Грци ја одобрувале хомосексуалноста? Еминентниот класичар ги испитува доказите - сликите на вазите, архаичната и класичната поезија...
MKD 250.00
Copyright © 2010 EvroBalkan